Gennemsnitshøjden i Danmark

Gennemsnitshøjden i Danmark er faktuelle tal, der viser, at mænd statistisk er højere end kvinder. Udover disse faktuelle oplysninger er det dog interessant, hvordan mænd og kvinder oplever verden forskelligt på grund af denne statistiske højdeforskel, og hvad det gør ved mænds og kvinders selvopfattelse, når kvinden er højere end manden. Den nuværende gennemsnitshøjde i Danmark er for kvinder 167,2 centimeter, og for mænd er den 181,4 centimeter.

Høje hæle

Mange kvinder kan vist nikke genkendende til, at de søger en mand, der er højere end dem selv. De forbinder mandens højere højde med maskulinitet og gør, at kvinden dermed også kan føle sig mere feminin. Det hænger også sammen med kvindens muligheder for at tage høje hæle på og stadig føle sig feminin ved mandens side.

Lave sko

Der findes jo par, hvor kvinden er højere end manden. Nogle kvinder vælger dermed bevidst kun at tage lave sko på, når hun skal ud med manden. Dermed føler hun, at hun bevarer sin feminine udstråling, og manden føler, at han bevarer sin maskuline rolle som kvindens beskytter. I disse ligestillingstider behøver det jo ikke at være et problem, men mange kvinder kan vist alligevel nikke genkendende til denne problematik.

Mænd i høje hæle

Spørgsmålet er, om disse oplevelser af maskulinitet og femininitet bliver ophævet på et tidspunkt, når det handler om højdeforskelle mellem kønnene. Hvis manden er den laveste i et par, kan han måske også vælge i fremtiden at tage et par høje hæle på, uden at der er noget særligt i det.

Nå nye højder

Det interessante ved forskellige højder er, at vi som mennesker oplever verden forskelligt ud fra vores højde. Derudover gør højden, at vi har muligheder og begrænsninger for forskellige typer erhverv. Piloter skal for eksempel have en vis højde for at komme op i højderne.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *